Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
  • Meest geboekte arrangement

Zaanse Schans Cruise

Op de eerste zaterdag van elke maand kan u meevaren, klik in de agenda om de data te bekijken en te reserveren.

Snelle Links

Opstapplaats: Voormeer 26F te Alkmaar (bij de Accijnstoren). Auto’s parkeren in Schelphoek garage op 3 min. loopafstand. Uitrijkaarten aan boord verkrijgbaar (€ 10)

Volwassene
65
kind
32,50
Baby
Gratis

Een schitterende cultuurhistorische dagtocht

Geniet van de prachtige Hollandse luchten terwijl het weidse landschap van de Schermer, de Noord-Hollandse meren en het Zaanse Erfgoed aan je voorbij glijden.

Op de heenreis wordt een luxe broodjeslunch* met een tomatensoepje* geserveerd. We varen via het Alkmaardermeer door de beroemde ‘bocht van Wormerveer’ langs het eeuwenoude Zaanse industriële erfgoed. We meren af direct aan een echt werkende houtzaagmolen. Hier haalt de molenaar jullie op en vertelt met trots alles over zijn houtzaagmolen en kunnen jullie zelf de molen en het omliggende terrein ontdekken. Daarna is er tijd om zelfstandig de Schans verkennen. Terug aan boord wordt thee en/of koffie met appeltaart en slagroom geserveerd. Gedurende het gehele verblijf aan boord zijn er ook verschillende leuke oudhollandse spelletjes te spelen zoals mens-erger-je-niet, ganzenbord, sjoelen, blikgooien etc.

Gedurende de hele cruise is de scheepsbar geopend om drankjes en borrelgarnituur te bestellen. Pinnen is mogelijk!

*Heeft u allergieën of dieetwensen? Laat het ons weten!