Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
  • Elke vrijdag bij de Kaasmarkt

Hollandse Cruise

Elke vrijdag kan u meevaren, klik in de agenda om de tijden te bekijken en te reserveren.

Snelle Links

Opstapplaats: Voormeer 26F te Alkmaar (bij de Accijnstoren). 600 meter lopen vanaf de Kaasmarkt op het Waagplein.

Volwassene
19,50
Kind
14,5
Baby
Gratis

Een vaartocht vol oud-Hollandse spelletjes met bijbehorende hapjes.

Op 600 meter van de Kaasmarkt ligt partyschip ‘Amalia’ van Alkmaar Cruises klaar voor een oer-Hollandse vaartocht van 90 minuten. Bij het inschepen wordt u verwelkomt met een Hollands stuk appeltaart met slagroom en een kop koffie of thee.

We varen over het Noord-Hollandskanaal richting het Alkmaardermeer waar u uitkijkt op het typische polderlandschap. Tijdens de vaartocht zijn er verschillende oud-Nederlandse spelletjes te spelen zoals sjoelen, spijkerpoepen, koekhappen, blikgooien, mens-erger-je-niet, 4 op een rij, ezeltje prik, mikado, dammen, ringwerpen, etc, etc! U kan natuurlijk ook rustig zittend op het zonnedek de polder inkijken of aan de bar een advocaatje of een ander drankje naar wens bestellen.

Tussen de spelletjes door loopt onze matroos met de Hollandse borrelplank gevuld met kaas & worst rond terwijl op de achtergrond ouderwets gezellige muziek van Nederlandse bodem wordt gedraaid.

Hoe Hollands wilt u het hebben?! Kijk in de rechter kolom voor de afvaar-tijd(en) en klik deze aan om tickets te reserveren.

Gedurende de hele cruise is de scheepsbar geopend om extra drankjes te bestellen. Pinnen is mogelijk!